Verheij
Dagboeken
previous arrow
next arrow
previous arrow
Verheij

12 uur uit een huwelijk

Een vrouw en een man zien elkaar weer na een groot aantal maanden noodgedwongen uit elkaar geweest te zijn. Op dat moment moeten ze bezien hoe hun huwelijk nu verder moet. Hun belangen verschillen. Zij zoekt vrijheid en wil daarvoor vluchten uit haar eigen gevangenis. Hij zoekt vrijheid en moet afscheid nemen van alles waarin hij geloofde. Samen moeten ze een nieuwe vrijheid zoeken voor het behoud van hun huwelijk en gezin.
En die zoektocht vindt plaats op een dag vlak voor de kerst en de omstandigheden waarin ze elkaar weer ontmoeten zijn tamelijk uitzonderlijk.

Dagboeken

Dagboeken in Onrust

De jaren 1789, 1870 en 1940 staan voor onrustige en turbulente tijden in Frankrijk. Drie edelen uit het departement de Nievre, familie van elkaar en alle drie met een link met het Chateau de Cuy, houden een dagboek bij. Jean-Jacques de Cotignon maakt de Franse Revolutie mee, Claire Millereau – LeFranc de opstand in 1970 en Rene Robert het begin van de Tweede Wereldoorlog.
In hun dagboeken beschrijven ze hun belevenissen, gedachten en zorgen over wat er zich in het land afspeelt. Het illustreert niet alleen de turbulente tijden maar vooral de veranderende positie van de adel. De een ziet geen gevaar; de ander is doodsbang en de derde is voor een deel losgezongen van de werkelijkheid waarin hij verkeert.

next arrow