Harry Holla

En de naaste als jezelf (2022)

De jurist Harry Holla (1904-1992) groeide tijdens de Tweede Wereldoorlog uit tot een prominent verzetsman (lid van nationale leiding verzetsorganisatie LO/LKP) en zette zich belangeloos in voor een aantal in het nauw gedreven Vughtse en Bossche Joodse families.
Direct na de bevrijding werd Holls door de Nederlandse regering benoemd tot president van het Tribunaal in ’s-Hertogenbosch dat oorlogsmisdaden moest beoordelen.

Aan de hand van leven en werk van Harry Holla brengen Peter Baas, Truus Wertheim-Cahen en Arnoud-Jan Bijsterveld in deze uitgave, vanuit verschillende invalshoeken, de verbondenheid tussen de uiteenlopende persoonlijke verhalen van de eerste, tweede en derde generatie erfdragers aan het licht. Peter Baas heeft een biografie van Harry Holla geschreven; Truus Wertheim-Cahen heeft een aantal erfdragers geinterviewd en Arnoud-Jan Bijsterveld staat stil bij de ontwikkeling in herinneren en herdenken.


Het boek – 288 pagina’s – is uitgegeven door Aldus Uitgevers en is vanaf 18 november 1922 voor 25 euro te verkrijgen in de boekwinkel.


Lees hier een hoofdstuk

home